PR & Management

Vitaux - PR & Management Informatie

Vitaux organiseert promotiewerkzaamheden voor verschillende diervoerderfabrikanten. Het kantoor van Vitaux fungeert voor verschillende bedrijven als secretariaatsbureau.

Projecten

Best Friend Event

Van 25 t/m 28 februari 2016 zal in de RAI Amsterdam voor het eerst het Best Friend Event plaatsvinden. Dit event gaat in op de relatie met je huisdier; als vriend, als maatje, als steun in goede en slechte tijden, als reisgenoot en als speelkameraadje. Op het event vormen interactie en kennisdeling tussen de exposanten, experts en huisdierenbezitters het belangrijkste thema.

Het Best Friend Event wordt onderdeel van de Huishoudbeurs maar heeft wel haar eigen identiteit. Op het Best Friend Event is er voor baasjes enorm veel te ontdekken; demonstraties, lezingen over dierengedrag, voeding, meet en greets met gedragstrainers, de leukste en handigste producten en diensten voor je huisdier en uiteraard nog veel meer…

 

Beheren Secretariaat

Career Event Voorjaarsdagen

Tijdens de Voorjaarsdagen is het Career Event een begrip geworden! Op het veterinair carrière marktplein staan verschillende organisaties die iets te maken hebben met persoonlijke carrière ontwikkeling, ook wordt aandacht besteed aan het interieur en uitstraling van de dierenartsenpraktijk. Het Career Event is een initiatief van DiXFortuin en wordt gecoördineerd met Veterinair Organisatiebureau Vitaux.

 

Dag van de hond

 

De Dag van de Hond is een initiatief van de Raad van Beheer. Tijdens deze dag kan iedereen, met of zonder hond, op diverse locaties in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport.

Het doel van de Dag van de Hond is om het publiek kennis te laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden. Ieder jaar heeft de Dag van de Hond een ander thema waarop de activiteiten worden afgestemd, de thema’s zijn: ‘Sport & Spel’. Kind&Hond en Hond&Ras. Vitaux organiseert en coördineert ieder jaar de Dag van de Hond.

 

European Scientific Counsel Companion Animal Parasites (ESCCAP)

 

ESCCAP is een non-profit organisatie die informatie verstrekt over parasietenbestrijding aan dierenartsen en –eigenaren. Het doel hiervan is de relatie tussen huisdier en eigenaar te versterken. ESCCAP is opgericht omdat er geen eenduidig Europees beleid was op het gebied van parasietenbestrijding bij huisdieren. ESCCAP geeft hierover actuele informatie en ontwikkelt uniforme richtlijnen. ESCCAP Benelux is onderdeel van ESCCAP Europa en richt zich op dierenartsen, eigenaren en organisaties in Nederland, België en Luxemburg. De informatie is verkrijgbaar in de Nederlandse of Franse taal. Vitaux beheert het secretariaat van ESCCAP Benelux.

 

Huisdieren ZorgPlan (HZP)

Het Huisdieren ZorgPlan is een gezondheidsprogramma waarmee klanten op een makkelijke manier de preventieve gezondheidszorg van hun huisdieren kunnen regelen. Het is geen verzekering, maar een kortingsabonnement bij de eigen dierenartspraktijk. Elke praktijk bepaalt zelf welke diensten en producten er in het abonnement worden opgenomen. Zaken die vaak binnen het abonnement vallen zijn de jaarlijkse vaccinaties, chip, vlooien-, teken- en ontwormingsbehandelingen en tweemaal per jaar een lichamelijk onderzoeken. Er is een Huisdieren ZorgPlan voor katten, honden, konijnen en paarden. Het Huisdieren ZorgPlan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Vitaux. Zie ook www.huisdierenzorgplan.nl

 

Puppy-, kitten- of konijnenparty workshops

Tijdens een puppy-, kitten- of konijnenparty worden huisdiereigenaren op een informele manier geadviseerd over onderwerpen als opvoeding, verzekering, gezondheid en voeding van hun dier. Een dierenartspraktijk kan deze party’s zelf aanbieden aan hun klanten.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een train-de-trainers sessie. Tijdens deze workshops worden assistenten van kennis en materialen voorzien zodat ze de party’s in hun eigen praktijk kunnen gaan aanbieden. Vitaux coördineert de workshops en verwerkt de inschrijvingen. Daarnaast zorgt Vitaux voor de promotie via persberichten in vakbladen, aankondigingen in nieuwsbrieven.

 

Stichting Met dieren meer mens (MDMM)

 

Vitaux beheert het secretariaat van de Stichting MDMM, deze stichting wil de relatie mens-dier onder de aandacht brengen. Eén van de projecten is het DierenDiploma.

Voor de stichting heeft Vitaux het DierenDiploma ontwikkeld, die bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Het dierendiploma is ontwikkeld speciaal voor kinderen uit groep 5 van de basisschool. Het behaalde diploma is voor deze kinderen het bewijs dat zij op verantwoorde manier kunnen omgaan met huisdieren.

Daarnaast heeft de stichting een aantal jaren de verkiezing van het Huisdier van het Jaar georganiseerd. Hiermee kunnen mensen hun huisdier in het zonnetje zetten. Door deze verkiezing wil de stichting de bijzondere relaties die er zijn tussen mensen en dieren benadrukken. Als secretariaat van de stichting verzorgt Vitaux diverse werkzaamheden voor deze verkiezing. Zo verwerkt Vitaux de aanmeldingen en doet de voorselectie. Daarnaast verzorgt Vitaux ook de publiciteit zoals het schrijven en versturen van persberichten.

Kijk voor meer informatie op de volgende sites: www.mdmm.nl www.dierendiploma.nl

Twitter: @Dierendiploma Facebook: DierenDiploma

 

Veterinair Praktijk Management (VPM)

 

In 2001 is de Vereniging voor Veterinair Praktijk Management (VPM) opgericht. Pascale Fuchs is één van de medeoprichters. De vereniging heeft als doel die personen te verenigen die de functie van praktijkmanager uitoefenen. Het ledenbestand kent een grote diversiteit: dierenartsen, assistentes en praktijkmanagers met en zonder een veterinaire achtergrond. Voor meer informatie kijk op www.v-p-m.nl.

 

 

Week van het huisdier

Van 2002 tot 2010 organiseerde Vitaux de Week van het Huisdier. Het doel van deze week is om voorlichting te geven over het verantwoord houden van huisdieren. Deze week staat ieder jaar in het teken van een ander thema. Thema’s van afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld: huisdier&kind, huisdier erbij en huisdier&vakantie. De rode draad is communicatieverbetering tussen mens en huisdier en daardoor verbetering van het dierenwelzijn. Inmiddels wordt de week georganiseerd door het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG).

 

In Store Promotie

Pedigree

 

Voor Pedigree organiseert Vitaux regelmatig in het land ‘Pedigree Denta Checks’. Hierbij wordt het gebit van de hond onderzocht door een dierdeskundige oftewel paraveterinair. Na de gebitscontrole ontvangt de eigenaar advies over het onderhouden van het gebit, een Denta stick en een gezondheidscertificaat. Deze ‘Denta Checks’ vinden vooral plaats in februari: de maand van het gebit.

 

Pro Plan

Voor Pro Plan van Nestlé Purina organiseerde Vitaux ‘Body Condition Score’-dagen. Bij deze dagen staat de conditie van de hond centraal. De lichaamsconditie van de hond wordt gecheckt waarna de eigenaar tips en adviezen mee krijgt om de lichaamsconditie op peil te houden of te verbeteren.

Daarnaast worden er vanuit Vitaux ook ‘Check & Coach’-dagen georganiseerd op (dieren)evenementen. Ook hierbij wordt de lichaamsconditie van de hond gecheckt en kan men tevens gedragsadvies krijgen en een foto laten maken met hun huisdier.

 

Royal Canin

 

Vanuit Vitaux worden er op verschillende gebieden dierendeskundigen ingezet voor Royal Canin.

Bijvoorbeeld om als diervoedingsdeskundigen aanwezig te zijn in diverse tuincentra en dierspeciaalzaken in Nederland om voedingsadvies geven, uiteraard na een uitgebreide training.

Daarnaast voert Vitaux regelmatig gezondheidschecks uit in opdracht van Royal Canin op diverse evenementen zoals Animal Event of de Winner. Tijdens een gezondheidscheck wordt onder andere de vacht, het gewicht en het gebit gecheckt.