top of page
SECRETARIAAT

ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites)

ESCCAP is een non-profit organisatie die informatie verstrekt over parasietenbestrijding aan dierenartsen en –eigenaren. Het doel hiervan is de relatie tussen huisdier en eigenaar te versterken. ESCCAP is opgericht omdat er geen eenduidig Europees beleid was op het gebied van parasietenbestrijding bij huisdieren. ESCCAP geeft hierover actuele informatie en ontwikkelt uniforme richtlijnen. ESCCAP Benelux is onderdeel van ESCCAP Europa en richt zich op dierenartsen, eigenaren en organisaties in Nederland, België en Luxemburg. De informatie is verkrijgbaar in de Nederlandse of Franse taal.

Vitaux beheert het secretariaat van ESCCAP Benelux.

Stichting Met dieren meer mens

Vitaux beheert het secretariaat van de Stichting MDMM, deze stichting wil de relatie mens-dier onder de aandacht brengen. Eén van de projecten is het DierenDiploma.

Voor de stichting heeft Vitaux het DierenDiploma ontwikkeld, die bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Het dierendiploma is ontwikkeld speciaal voor kinderen uit groep 5 van de basisschool. Het behaalde diploma is voor deze kinderen het bewijs dat zij op verantwoorde manier kunnen omgaan met huisdieren.

Daarnaast heeft de stichting een aantal jaren de verkiezing van het Huisdier van het Jaar georganiseerd. Hiermee kunnen mensen hun huisdier in het zonnetje zetten. Door deze verkiezing wil de stichting de bijzondere relaties die er zijn tussen mensen en dieren benadrukken. Als secretariaat van de stichting verzorgt Vitaux diverse werkzaamheden voor deze verkiezing. Zo verwerkt Vitaux de aanmeldingen en doet de voorselectie. Daarnaast verzorgt Vitaux ook de publiciteit zoals het schrijven en versturen van persberichten.

Diergeneeskundig Memorandum

De Stichting Diergeneeskundig Memorandum is opgericht in 1953 en stelt zich ten doel dierenartsen van veterinair wetenschappelijke en commerciële informatie te voorzien. Om deze doelstelling te bereiken wordt het periodieke tijdschrift Diergeneeskundig Memorandum uitgegeven.

Vitaux beheert het secretariaat van het Diergeneeskundig Memorandum

Please reload

bottom of page